Ga terug

Elektrische hatchback

De elektrische hatchback is alleen beschikbaar in China, maar de verwachting is dat hij ook naar andere landen komt. De auto maakt gebruik van het e-Platform 3.0 van BYD en heeft een 30 kWh sodium-ion batterij. Build Your Dreams is al sinds 2003 aan de weg aan het timmeren en staat bekend om zijn betaalbare elektrische auto’s.

Seagull heeft een zogenaamd ‘zwevend dak’ en ook de wielen zijn voorzien van een opvallend design. De LED-koplampen hebben geïntegreerde DRL’s, er is een breed luchtrooster aanwezig, maar ook een afgesloten grill. Aan de achterzijde prijkt een spoiler die aan het dak is bevestigd. De auto is 3,780 millimeter lang, 1,715 mm breed en 1.540 mm hoog, met een wielbasis van 2.500 mm.

BYD Seagull

BYD Seagull

De auto heeft een tweekleurig dashboard en stoffen bekleding. Automatische klimaatregeling is aanwezig, er is een 5 inch digitaal paneel met een 12,8 inch draaibaar infotainmentsysteem met touchscreen en er zijn uiteraard mogelijkheden om je auto te verbinden met bijvoorbeeld je smartphone. Airbags, ABS, EBD en twee bekerhouders behoren ook tot deze meeuw.

Het is een vrij kleine vierzitter, wat het ook direct een auto maakt die we in Nederland ook wel zien zitten. Veel mensen die op zoek zijn naar een kleine auto kiezen nu nog voor auto’s die niet elektrisch zijn, zeker omdat de prijskaartjes van elektrische, compacte wagens relatief hoog is. Een ander voordeel van Seagull ten opzichte van anderen is dat hij erg snel kan laden: hij gaat van 30 naar 80 procent in een half uur.

Seagull

BYD in Nederland

De kleine bolide moet voor een storm binnen de elektrische autobranche gaan zorgen. De verwachting is dat de auto binnen een half jaar de meest verkochte elektrische auto in China is. Nu is de best lopende auto van BYD in China de Dolphin, die met zijn prijskaartje van 17.000 euro ook vrij voordelig is. Die komt wel naar ons land, maar later dit jaar pas.

In Nederland hoeven we waarschijnlijk nog niet heel snel te rekenen op Seagull, want waarschijnlijk zal BYD eerst de dolfijn groot willen maken. Wel is BYD al actief in ons land met andere bolides. Sinds vorig jaar kun je in BYD Atto 3 rijden (à 43.000 euro) of in de Han (72.000 euro) of Tang (73.000 euro).

Copyright © ASA Systems 2024 Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring