Navigatie

Nieuws

 

Hedendaags nieuws met betrekking op de Automotive branche

 

Autodiefstal

2 maart 2022

afbeeldingen/Keyless entry.jpg

De diefstalcijfers mogen dan afgelopen jaar zijn gedaald, maar het aandeel auto’s dat is gestolen via keyless diefstal is juist gestegen.

Uit recentelijk onderzoek naar keyless entry auto's, van de Duitse ADAC, blijkt dat uit de 500 geteste auto's er maar 24 slaagde. De 24 modellen die slaagden voor de test waren uitgerust met Ultra Wide Band-technologie (UWB). In 37 van de geteste modellen zit er een bewegingssensor in de sleutel. Als de sleutel een bepaalde tijd niet wordt verplaatst, wordt het radiosignaal uitgeschakeld en kan het voertuig niet meer illegaal worden geopend en weggereden. Bron: AD

Kiwa SCM test, aan de hand van het keuringsvoorschrift van het CCV, de keyless entry modellen voor de auto's op de Nederlandse markt. Wanneer de modellen een "slaapsleutel" bevatten, worden deze systemen goedgekeurd en kan de auto voorzien worden van een "Certificaat voertuigbeveiliging". 
Ook zijn er systemen goedgekeurd die achteraf ingebouwd kunnen worden om de auto maximaal te beschermen tegen keyless diefstal. Na het inbouwen van zo'n after-marktet systeem kunnen ook deze voertuigen worden voorzien van een "Certificaat voertuigbeveiliging". 

Terug

Copyright © ASA Systems 2023 Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring